
בדרך כלל שחושבים על משברי גיל חושבים על "משבר גיל 40" המפורסם או 50 אבל בימינו אפשר לדבר גם על משברים בגילאים מוקדמים הרבה יותר. משבר גיל 20, משבר גיל 30 ומשברי אחרי תואר או אחרי צבא מאפיינים צעירים רבים. אותם משברים הם תולדה של אי הלימה בין מטרות החברה המצופות מהאינדיבידואל לבין מטרות האינדיבידואל בפועל. לעתים הם מתעצמים לאור לחץ חברתי וסביבתי שמגדיל את הציפיות שיש מהצעיר.
התקופה לאחר הצבא מלווה פעמים רבות בהתרגשות ובהחלטות רבות בעולם המבוגרים החדש. צעירים רבים בוחרים לצאת "לטיול הגדול" שהפך "לטקס מעבר" בחברה הישראלית ומעט יחסי מתחילים לעבוד או ללמוד ישר. סוציולוגים מתייחסים לטיול כפסק זמן או מעבר סימבולי בין תקופת התבגרות לתקופה של בגרות. בטיול חווים הצעירים חוויות שטרם חוו בין אם מדובר בהכרות עם מדינות, תרבויות ואנשים חדשים וגם הכרות עם סמים וחומרים מרחיבי תודעה.
ההתנסויות בחוויות ובתפקידים חברתיים שונים מאפשרים לצעירים להשתחרר ממוסכמות קודמת שהכירו בארץ ולבסס את הזהות שלהם מחדש.
יש סוציולוגיים הטוענים כי מטרתו הסמויה של הטיול הגדול היא בכלל מסע לביסוס הזהות של הצעיר וקבלת משמעות חיים. שגרת היום בטיול אינה משעממת והיא מכילה בתוכה התנסויות רבות וצבירת חוויות ולקיחת סיכונים שמעצבים את הצעירים ומסייעים להם לכונן את זהותם.
החוויה הייחודית של הטיפול מותירה צעירים רבים עם קושי "לנחות" ולהשתלב במציאות שלאחר הטיול בצורה טובה. ה"היי" של הטיול סופג מכה כאשר נדרש לעבוד, לסדר, לנקות ולעשות דברים שלא היו חלק משגרת היום יום ולעתים גם עולה תחושת דאון או דכאון. המעבר החד בין החופש בטיול לבין תפקוד בעולם המבוגרים דורש תכנון והגדרת מטרות ממוקדות.
לעתים מדובר בקושי ביצירת אינטגרציה בין חוויות הקצה שבטיול לבין שגרת החיים שבה צריך למצוא עבודה או לבחור תחום לימודי. יש פעמים בהם הקושי לחזור מהטיול מתעצם עקב חוויות עם חומרי מרחיבי תודעה שלא עברו עיבוד רגשי מתאים. בכל אחד מן המקרים האלו ניתן לפנות לטיפול ממוקד וקצר מועד שיכול לסייע בתהליך המעבר שבין שלבי החיים. הטיפול האינטגרטיבי שאני מציעה מסייע בתהליכי גיבוש ובמשברי גיל תוך אינטגרציה בין הרגשות השונים שעולים במהלכם.
Commenti