top of page
Picture2.jpg

FIND THE MAGIC IN YOURSELF

תמונת הסופר/תאראל הר-טוב

5 דברים שתעשו בשביל טיפול יעיל

אז זהו החלטתם שאתם הולכים על זה ומתחילים טיפול! מזל טוב! אתם עושים צעד חשוב עבורכם ולמענכם. אנרגיה, זמן וכסף הולכים להיות מושקעים לטובת העניין ולכן כדאי שהטיפול יהיה יעיל ויביא לתוצאות שאתם מיחלים. בדיוק בשביל זה אספתי בשבילכם 5 דברים שתעשו בטיפול כדי להוציא את המירב מכל מפגש ומפגש

1. אל תחזיקו בבטן

אז הנה אתם יושבים על כורסא מול אדם זר שאתם אמורים פתאום לספר לו על העניינים הכי אישיים שלכם וזה מוזר. נכון זה בהתחלה לא מרגיש טבעי והנטייה לצנזר יכולה לבוא מתוך רצון להתחבב או שלא יחשבו עליי שאני x. הצנזור יכול לגרום להעלמת פרטים שחשובים למטפל לדעת בשביל להתאים את ההתערבות הנכונה עבורך. יש נושאים שונים שיכולים להיות מביכים לחשוף בהתחלה: התמכרויות, הפרעות נפשיות מאובחנות, מחשבות שנראה לכן ביזאריות או לא נורמליות, שימוש בסמים ובתרופות ועוד. האמון שתתנו במטפלת חשוב מאד ליעילות הטיפול ולכן גם אם זה לא טבעי לכם, קחו נשימה עמוקה ופתחו את הלב והפה. המטפלת שלכן לא תשפוט אתכן על החוויות או המעשים שלכן וקרוב לוודאי ששמעה כל סיפור אפשרי והיא יכולה להכיל ולהתמודד עם כל רגש שיעלה. אל תחששו לא להסכים עם המטפלת או להגיד כאשר משהו מפריע לכם או לא נעים לכן! זה חשוב מאד שתגידו את הדברים שמפריעים לכם אם זה מביך או לא נעים. הפתיחות שלכם תניע ותשפיע מאד על קצב הטיפול והתקדמותו.


2. תנו צ׳אנס

יכול להיות שתצאו מהפגישה הראשונה ולא יהיה לכם מושג מה לחשוב. היה טוב? היה לא טוב? מה זה נותן לי בכלל? האם עשיתי החלטה נכונה? יכולות לעלות הרבה שאלות ותהיות. אני מאמינה שאם הרגשתן בנוח עם המטפלת או המטפלת והייתה אווירה לא שיפוטית ומכבדת יש לתת צ׳אנס למפגש נוסף. לכו עם תחושת הבטן שלכן, האינטואציה שלכן תאמר לכן.

התאמה בין מטופלת למטפלת חשובה ביותר ואני מאמינה גדולה של כימיה כגורם עיקרי המשפיע על יעילות הטיפול. עם זאת, לא תמיד תדעו אם יש כימיה ביניכם מהטיפול הראשון לכן חשוב לתת צ׳אנס לעוד קצת. אני מאמינה שתדענה במפגשים הראשונים אם אתן מרגישות בנוח ונעים ליד המטפלת ואם להמשיך את הטיפול. טיפול פסיכותרפי הוא יעיל ועובד אבל לא מדובר במטה קסמים שיש למטפל שהוא מניף בו ומשנה את המציאות (הלוואי והיה לי כזה!). לכן נדרשת מידה של סבלנות וגם התאמת ציפיות בזמנים.


3. אל תאחרו ותבטלו פגישות

כן לאחר זה אנושי וגם קורים לפעמים דברים בחיים שלא סובלים דיחוי ויכולים להביא לביטול הפגישה, אך יש להודות שרוב הפעמים שאנשים מבטלים פגישות זה לא עקב אירועי חיים שלא סובלים דיחוי.

כשאתם מאחרים אתם נוגסים בעצם בזמן היקר שאתם החלטתם להקדיש עבור עצמכם וזה משפיע באופן ישיר על זרימת הטיפול. האיחורים פוגעים בקצב העדין והחשוב של הטיפול גם אם אתם לא מרגישים בזה זה עלול לפגוע ביעילות הטיפול עבורכם. כל שכן ביטולים. הביטולים פוגעים במרקם העדין של בניית הקשר והאמון בין מטופל למטפל וגם פוגעים בתהליך הקוגניטיבי שמתרחש במהלך הפגישות. לפעמים אתם תמצאו את עצמכם מבטלים פגישות כי אתם לא סגורים על הטיפול ואז אני אחזיר אתכם לסעיף 2. תנו צ׳אנס ליצירת רצף טיפולי כדי שתוכלו להיווכח בהליך הטיפולי.


4. תכתבו

נהלו יומן או פנקס או ב- Notes בטלפון שלכם ושם רישמו רעיונות שעולים לכם בראש בעקבות המפגש או בכלל כל מה שפתאום עולה לכם או אתם שמים אליו לב מהתנסות היום יומית. אתם תראו שאתם שמים לב לדברים אחרים אולי להתנהגות של עצמכם, של אחרים מנקודות מבט אחרות ויעלו לכם שאלות. זה ״חומר״ מעולה להביא איתכם לפגישות! לפעמים יקרו כל מיני דברים בשבוע שתרצו לדבר עליהם בטיפול אבל עד שתגיעו לפגישה תשכחו אז כתיבה עוזרת לנו לזכור.


5. זיכרו את הדינמיקה

הטיפול הוא מסע וכמו במסע אנחנו הולכים והנוף משתנה, לפעמים הדרך מישורית ולפעמים יש עליות וגם ירידות. תהיינה פגישות שתשאיר אתכן בתחושה נהדרת ומלאה ותרגישו ש״נפלו אסימונים״ או שאתם במקום אחר עם עצמכן. זה נהדר ונפלא אך חשוב לזכור שתהיינה גם פגישות שתצאו מהן מהורהרות וגם כאלה שתרגישו שהן היו הליכה במישור. כולן מהוות חלק אינטגרלי מהמסע!






165 צפיות

Comentarios


bottom of page